Vlaamse noodhulp voor Suriname

BRUSSEL - Vlaams minister van Buitenlands Beleid, Geert Bourgeois, trekt 100.000 euro uit voor dringende noodhulp aan Suriname. Door zware overstromingen, als gevolg van hevige regenbuien, staan 125 dorpen in het Surinaamse binnenland blank.
Weerkundigen verwachten bovendien nog meer stortregens. De getroffen gebieden werden uitgeroepen tot rampgebied en Suriname vraagt hulp uit het buitenland.

Ongeveer 25.000 mensen hebben hun huis verloren en de eerste dodelijke slachtoffers zijn geteld. In talrijke dorpen zijn de voorzieningen weggevaagd: huizen, scholen en landbouwgronden zijn compleet vernield. Omdat veel inwoners volledig afhankelijk zijn van de eigen landbouwactiviteiten en er geen reserves zijn, dreigt er ook een voedseltekort.

Minister Bourgeois trekt daarom 100.000 euro uit voor de ondersteuning van de noodhulpacties in het overstroomde gebied. Het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking (VAIS) legt op dit ogenblik de nodige contacten zodat de Vlaamse steun snel kan worden gebruikt voor hulp in de getroffen dorpen.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S