Duitse economie groeit minder dan verwacht

WIESBADEN - De Duitse economie is in het eerste kwartaal van 2006 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar, toen de economie stagneerde. De heropleving is een feit, maar ze is minder sterk dan economen hadden verwacht.
Dat blijkt uit de eerste cijfers die het federaal bureau voor de statistiek donderdag bekend maakte. De heropleving is een feit, maar ze is minder sterk dan economen hadden verwacht. Zij hadden gerekend op 0,6 procent groei. Een terugval van de industriële productie in maart (-2,4 pct vergeleken met februari) temperde de cijfers. De dip was bijzonder sterk in de bouw (-14,5 pct).

Zowel uit het binnen- als het buitenland kwamen positieve impulsen. De stijgende export spoorde de economie aan, ook de private consumptie trok aan en de bedrijven investeerden meer dan voordien. Over het gehele jaar zal de groei naar verwachting 1,8 procent bedragen, een cijfer dat de afgelopen zes jaren niet meer is bereikt. De reële groei van het bruto binnenlands product kwam in 2005 uit op 1,0 procent, tegen 0,9 pct in eerdere berekeningen. In 2004 bedroeg de economische groei 1,6 pct.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees