400 illegalen onderschept voor Lampedusa

ROME - Vierhonderd illegale immigranten zijn vandaag onderschept bij het Italiaanse eilandje Lampedusa, ten zuiden van Sicilië. De vluchtelingen zaten in verschillende schepen. Dat heeft het Italiaanse persagentschap Ansa gemeld.
Ongeveer 220 vluchtelingen werden enkele honderden meters voor de haven van Lampedusa opgemerkt door de Italiaanse kustwacht. De vluchtelingen, waarvan niet duidelijk is van welk land ze komen, worden momenteel op Lampedusa verhoord en aan identiteitscontroles onderworpen.

Enige tijd later werd een andere boot, met ongeveer 170 illegalen aan boord, onderschept door de kustwacht op een dertigtal kilometer voor de kust van het eiland.

Het eiland Lampedusa is het Italiaans grondgebied dat het dichtst bij de kusten van Tunesië en Libië ligt. In 2005 werden in totaal 207 schepen onderschept door de Italiaanse kustwacht met in totaal bijna 22.000 illegale migranten aan boord. In dezelfde periode werden ook 70 lijken van vluchtelingen gevonden door de kustwacht en de Italiaanse douane.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees