Nog geen beslissing over radiorechten WK

Bij de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, de moederholding van VTM, KANAALTWEE, JIM en Q-Music) hebben ze nog steeds geen beslissing genomen over wat ze precies gaan aanvangen met de radiorechten van het WK voetbal. "Een definitieve beslissing is er nog niet", vertelde VMMa-woordvoerder Mark Van Lombeek donderdag, op minder dan een maand van de start van het WK.
De VMMa en SBS België (de holding rond VT4 en VijfTV) hebben de uitzendrechten voor het WK in hun bezit, zowel voor televisie als voor radio. Volgens het contract van de internationale voetbalbond (FIFA) moeten de commerciële zenders de radiorechten sowieso gebruiken of doorverkopen. Omdat de VRT geen vragende partij was en SBS geen radiozender bezit, waren alle ogen gericht op Q-Music, maar die zender staat weigerachtig tegenover het idee.

"Alle opties zijn nog open. Het staat vast dat we geen volledige live verslaggeving gaan brengen op de radio, maar contractueel zijn we wel verplicht 'iets' te doen met onze rechten. Omdat de Belgen niet meedoen, zijn die verplichtingen gelukkig gering. Alles bij elkaar gaat het slechts om een viertal wedstrijden. We hebben nog even de tijd om knopen door te hakken, maar ik denk niet dat de Belgische radioluisteraar wakker ligt van live WK-verslaggeving, nu de Belgen er niet bij zijn", aldus Van Lombeek.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees