Raad van beheer Juventus neemt ontslag

Raad van beheer Juventus neemt ontslag

Foto: ap

De Raad van beheer van de Italiaanse voetbalclub Juventus Turijn heeft donderdag haar ontslag gegeven en haar mandaat aan de aandeelhouders overgedragen. Dit gebeurt een week nadat het bestuur van de club in opspraak kwam nadat enkele compromitterende telefoongesprekken gepubliceerd werden.
"De Raad van beheer van Juventus heeft haar mandaat aan de aandeelhouders overgedragen en heeft een algemene vergadering bijeengeroepen voor 29 juni", verklaarde de Turijnse club donderdag.

Algemeen directeur Luciano Moggi, gedelegeerd bestuurder Antonio Giraudo en voorzitter Franzo Grande Stevens maken deel uit van de aftredende Raad van beheer, die donderdag bijeenkwam.

Juventus Turijn is in Italië al een week betrokken in een groot schandaal dat de Italiaanse justitie op het spoor kwam nadat het de telefoon van algemeen directeur Moggi afgeluisterd had. Moggi zou regelmatig contact gehad hebben met de verantwoordelijke van de Italiaanse voetbalbond die de scheidsrechters aanduidt.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.