Seizoen afgelopen voor Sébastien Tortelli

De Franse motorcrosser Sébastien Tortelli zal dit seizoen niet meer in actie komen in het wereldkampioenschap MX1. Hij wordt vrijdag in Lyon geopereerd aan de kruisbanden van zijn rechterknie. Tortelli zal ongeveer zes maanden out zijn.
De 27-jarige Tortelli die in 1996 in de 125 cc en in 1998 in de 250 cc-klasse wereldkampioen werd, kwam op 23 april zwaar ten val in de GP van Portugal, de derde manche van het MX1-kampioenschap. Hij scheurde de kruisbanden van zijn rechterknie en ontwrichtte zijn heup.

Tortelli, die voorbije zomer bij KTM een contract voor twee seizoenen tekende, was sinds 1999 actief in de Verenigde Staten.

Na vier manches in de MX1-klasse stond hij op een 7e plaats in de rangschikking. Bij aanvang van het seizoen gold hij als een van de voornaamste concurrenten voor onze landgenoot Stefan Everts, regerend wereldkampioen in de MX1.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.