Belgen klaar voor loodzwaar slot Vuelta

Belgen klaar voor loodzwaar slot Vuelta

Foto: belga

Na een dag rust in de buurt van Almeria maakt het Vuelta-peloton zich op voor de laatste tien dagen. Het wordt loodzwaar met drie opeenvolgende ritten die bergop eindigen. Terwijl Stijn Devolder en Tom Boonen uitkijken naar het WK eind deze maand, strijden Marc Wauters en Jurgen Roelandts met Cadel Evans in Spanje voor de eindzege.
De renners genoten gisteren in de buurt van Almeria van hun laatste rustdag, ook al ligt de eindstreep van Madrid nog tien dagen weg. Wie er gebruik van maakte om een blik te werpen op de komende opdrachten, vergalde allicht een groot deel van zijn plezier.

Vandaag trekt zich immers een indrukwekkende pletwals op gang, met de eerste van drie ritten op rij die finishen op de top van een col. Vanuit Almeria zet het peloton in de twaalfde etappe koers naar de Alto de Velefique (174 km). Zaterdag speelt de Sierra Nevada voor gastplaats, daags nadien de Alto de la Pandera. Na drie relatief vlakke opdrachten gaat het weer twee dagen door het hooggebergte, dit keer in centraal Spanje. Alvorens te landen in de hoofdstad moet er ook nog een tijdrit voor lief worden genomen. Het laat zich echter aanzien dat tegen dan het peloton al redelijk gereduceerd zal zijn.

Tylar Farrar, woensdag nog ritwinnaar, hield het gisteren al voor bekeken. In de jongste Eneco Tour gaf hij na drievoudige ritwinst op om de Vuelta voor te bereiden. Nu zwaait hij de handdoek om uit te rusten voor het WK.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.