Ook Gerdemann stapt uit Vuelta

Ook Gerdemann stapt uit Vuelta

Foto: Tm De Waele

De Duitse wielrenner Linus Gerdemann (Milram) staat in Almeria niet meer aan de start van de twaalfde etappe van de Ronde van Spanje. Eerder had de Italiaan Marca Marcato (Vacansoleil) dezelfde beslissing genomen door een blessure aan het heiligbeen.
Gerdemann, de 26-jarige kopman van Milram, heeft te veel last van zijn val van woensdag, waar hij blessures aan zijn rug, zijn zitvlak en zijn benen aan overhield. Gerdemann is daardoor meteen twijfelachtig voor het WK, dat op 27 september in het Zwitserse Mendrisio gereden wordt.

Naast Gerdemann stapten nog twee Milram-renners uit de Vuelta. Fabian Wegmann en Johannes Fröhlinger moesten de strijd staken met maag- en darmproblemen.

Ook Marcato stapt af na een val. Hij was betrokken in de massale valpartij in Luik, tijdens de vierde rit van de Vuelta.

De renner bleef echter in de wedstrijd maar na aanhoudende pijn werd tijdens de tweede rustdag een bijkomend medisch onderzoek aangegaan. De artsen stelden een fissuur vast aan het heiligbeen. Marco Marcato zal wellicht drie weken rust moeten houden.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.