Nyrstar heeft zicht op opname in Bel-20

Nyrstar heeft zicht op opname in Bel-20

oorzitter Julien De Wilde (l.) en ceo Paul Fowler van Nyrstar.

Zinkproducent Nyrstar is opgenomen op de reservelijst van de Brusselse sterindex Bel20. Dat betekent dat Nyrstar bij de eerstvolgende herziening van de Bel20 opgenomen kan worden in de korf van steraandelen.
Dat blijkt dinsdag uit een mededeling van NYSE Euronext. De index wordt elk jaar herzien op 1 maart, op basis van de koersen van 31 december van het jaar ervoor.

Momenteel voldoen alle negentien aandelen in de index aan de vereisten voor een notering in de Bel20. Als Nyrstar in de Bel20 komt, zal de korf opnieuw twintig aandelen tellen.

Om rechtstreeks in de Bel20 te komen, was en is Nyrstar te klein qua marktkapitalisatie, maar bij de jaarlijkse herziening maakt Nyrstar wel kans. Daarvoor moet de vrije marktwaarde minstens 300.000 keer de koers van de Bel20 bedragen.

Nyrstar heeft een 'free float' van 100 procent en aan de huidige koers van 16,25 euro een marktkapitalisatie van 1,625 miljard euro. Daarmee voldoet het aandeel aan de eis.

Nyrstar is een joint venture tussen de zinkafdelingen van materiaaltechnologiegroep Umicore en het Australische Zinifex.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees