Tapas Nine hadden 'geheime ontmoeting'

Tapas Nine hadden 'geheime ontmoeting'

Kate en Gerry McCann. rtrs
Foto: © ANTENA 3

LONDEN - In de zaak van de verdwenen Britse peuter Madeleine McCann is de Portugese politie furieus omdat de zogenaamde 'Tapas Nine' elkaar onlangs 'in het geheim' hebben ontmoet. Dat staat in de Daily Mail.
Op 3 mei verdween de toen bijna vierjarige Madeleine McCann uit het vakantieappartement van haar ouders in de Portugese Algarve. Gerry en Kate McCann dineerden op dat ogenblik met zeven Britse vrienden in een nabije tapasbar. Het gezelschap kreeg daarom door de Britse pers de naam 'Tapas Nine' toebedeeld.

Volgens meerdere Britse media hebben de McCanns vorige maand in een hotel nabij hun woning in Rothley, Leicestershire, de zeven anderen opnieuw ontmoet.

Volgens de Daily Mail was die bijeenkomst 'geheim'.

Hoewel de 'Tapas Nine' ook voortdurend via e-mail en de telefoon met elkaar in contact stonden sinds Maddie verdween, was het de eerste keer dat zij mekaar weer recht in de ogen keken. Ook adviseurs van de McCanns waren van de partij.

Volgens woordvoerder Clarence Mitchell van de McCanns was het gewoon een ontmoeting 'om te praten over waar zij aan toe waren'.

Maar de samenkomst wekte volgens de Daily Mail de woede op van de Portugese speurders. 'De McCanns hebben Portugal verlaten toen zij formele verdachten zijn geworden en talrijke cruciale vragen weigerden te beantwoorden. Nu staan zij en hun vrienden op het punt opnieuw te worden ondervraagd en het is gebleken dat zij elkaar in het geheim in een hotel hebben ontmoet', citeerde de krant 'een bron dicht bij het onderzoek'.

Nog volgens de Daily Mail denken de Portugese speurders dat een nieuwe verhoorronde hun laatste hoop is om een doorbraak in het onderzoek te forceren. Ze gaan er daarbij vanuit dat er tegenstrijdigheden zijn in de verklaringen van de McCanns en hun zeven vrienden. Die contradicties zouden dan 'fundamenteel' kunnen zijn voor het onderzoek.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees