Brussels metroverkeer verstoord door rook in tunnel

BRUSSEL - Het metroverkeer op lijn 2 in Brussel is dinsdagmiddag iets na 16 uur stilgelegd nadat er in een tunnel vlakbij het metrostation Ribaucourt rookontwikkeling werd vastgesteld. De brandweer ging ter plaatse en ontdekte dat het om kortsluiting ging. Tussen de metrostations Kunst-Wet en Simonis rijden geen metro’s, zo bevestigt Jean-Pierre Alvin, woordvoerder van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.
Volgens Alvin stelde de brandweer vast dat er water is gelekt in de tunnel, waardoor er kortsluiting ontstond aan een elektrische leiding, met hevige rookontwikkeling tot gevolg. Het metroverkeer op lijn 2 werd onmiddellijk stilgelegd.

De technische dienst van de MIVB was om 17.20 uur nog ter plaatse. Volgens de MIVB is het niet duidelijk wanneer het metroverkeer opnieuw normaal zal verlopen.

Tussen Kunst-Wet en Simonis rijden er sinds 16 uur geen metro’s. Tijdens het spitsuur zorgt dat voor overvolle perrons met wachtende mensen. De MIVB legde wel vier pendelbussen in tussen de twee metrostations.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees