VRT verheugd over mogelijke extra middelen

De VRT reageert dinsdagavond verheugd op het bericht dat Vlaams minister van Media Geert Bourgeois (N-VA) verwacht dat een bijkomende financiële inspanning van de Vlaamse regering voor de VRT noodzakelijk zal zijn. 'We blijven ons best doen om goede papieren voor te leggen', zegt woordvoerster Diane Waumans.
Normaal zou de beheersovereenkomst 2007-2011 tussen de openbare omroep en de overheid halfweg 2008 een evaluatie krijgen. Die is intussen vervroegd naar de begrotingscontrole in het voorjaar. Een bijkomende financiële inspanning van de Vlaamse regering voor de openbare omroep is gekoppeld aan een aantal voorwaarden. Daarbij komen drie elementen aan bod: de evaluatie van de kostenefficiëntie, de evaluatie van de opbrengsten uit eigen inkomsten en het verslag van het Rekenhof over de contracten van de VRT met de productiehuizen.

De VRT heeft de voorbije maanden verschillende maatregelen doorgevoerd om efficiënter te werken. 'We zullen bewijzen dat we inderdaad kostenbesparend werken', zegt Waumans. Details daarover wil ze niet aan de pers meedelen. 'Dat blijft informatie voor het kabinet van Bourgeois.'

Eerder had ook gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters al laten weten dat de VRT de komende drie jaar tien procent efficiëntiewinst moet boeken. Hij had het over een daling met tien procent van de productiekost over alle genres heen, zowel intern als extern.

Wanneer de evaluatie met de Vlaamse regering exact plaatsvindt en wanneer het Rekenhof zijn verslag over de openbare omroep afrondt, kan Waumans niet zeggen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees