Celebs

Frans Bauer in theatershow Kabouter Plop

Foto: © 'cia Jansen

SCHELLE - Frans Bauer kruipt opnieuw in de huid van de muzikale kabouter Amadeus. De volkszanger was dinsdag in de studio in Schelle voor opnames. De beelden worden verwerkt in de nieuwe theatershow van Kabouter Plop en zijn vrienden, die begin volgend jaar ook naar Nederland komt.
Bauer was als Amadeus te zien in ’Plop en het Vioolavontuur’, de vijfde film rond de Vlaamse kinderheld Plop. Tijd om straks avond aan avond in de theaters te staan met zijn Vlaamse vrienden, heeft de drukbezette artiest niet, maar op een groot beeldscherm meedoen wilde hij wel. 'Ik vind het een eer', vertelde hij dinsdag, gehuld in zijn gele kabouteroutfit.

’Plop En De Muziekkampioen’ is van februari tot en met juni in diverse Nederlandse theaters te zien. In de show organiseert Kabouter Amadeus een groot concert, maar slechts één van de kaboutervrienden kan hieraan meedoen. Wordt het Klus, Kwebbel of Lui? Ze doen allemaal hun best en zetten hun muzikaalste beentje voor in de Grote Muzikale Kabouter Test. De kinderen uit het publiek mogen samen met Kabouter Plop kiezen wie de enige echte Muziekkampioen wordt.

'Ik denk dat iedereen wel eens een kabouter wil zijn', zei Bauer. 'Het is toch heerlijk om je even te onttrekken aan de realiteit?' Zijn kroost, drie zonen van zes, vijf en tweeënhalf jaar oud, heeft hij nog niet ingelicht over zijn nieuwe kabouteravontuur. 'Toen ik in de film zat, heb ik gezegd dat ik een pilletje had genomen waardoor ik een kabouter werd. Die illusie hebben ze nog steeds. We gaan naar de voorstelling kijken, dus ik ben benieuwd naar hun reactie.'
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees