Man dreigde woning op te blazen in Kortrijk

MARKE - In het West-Vlaamse Marke, een deelgemeente van Kortrijk, heeft de politie dinsdagavond laat een vijftiger overmeesterd die zich in zijn woning had verschanst. De man had ermee gedreigd zijn woning op te blazen. Aanleiding was een gezinstwist waardoor de man volgens de politie buiten zinnen raakte.
Even voor zeven uur liep bij de politie een oproep binnen dat de man zich in z'n woning langs de Vuurkotstraat had verschanst en de gaskraan had opengedraaid. De hulpdiensten namen geen risico. Enkele straten werden afgesloten en een veertigtal omwonenden werden naar het ontmoetingscentrum in Marke geëvacueerd.

Na drie uur onderhandelen oordeelde de politie dat de tijd rijp was om de man te overmeesteren. Inspecteurs drongen met geweld het huis binnen en overmeesterden de vijftiger. Die raakte daarbij lichtgewond. Volgens burgemeester Stefaan De Clerck was de man bijzonder verward.

Het Kortrijkse parket zal een deskundige aanstellen die de psychische toestand van de man moet onderzoeken. Nadien zal beslist worden wat er precies met de man moet gebeuren.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees