18 maanden cel voor Pico uit FC De Kampioenen

18 maanden cel voor Pico uit FC De Kampioenen
Het hof van beroep in Antwerpen heeft Walter Michiels, beter bekend als Pico Coppens uit de tv-serie FC De Kampioenen, veroordeeld tot achttien maanden cel en een boete van 5.000 euro. Hij had in een reptielenwinkel in Turnhout drugs verkocht aan minderjarigen.

De veroordeling van de vroegere acteur heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Toen de zaak een eerste maal voor de correctionele rechtbank van Turnhout behandeld werd, liet hij verstek gaan. De strafrechter veroordeelde hem in 2002 tot achttien maanden cel.

Michiels ging echter in verzet. Tijdens die procedure werd een psychiatrisch onderzoek bevolen. Daaruit bleek dat de man aan een ernstige geestesstoornis lijdt en dus ontoerekeningsvatbaar was. De rechtbank beval daarom in 2004 zijn internering.

De acteur tekende daartegen beroep aan, maar stuurde zijn kat toen de zaak voor het hof van beroep in Antwerpen behandeld werd. Omdat ook zijn advocaat niet langer voor hem optrad, kon het openbaar ministerie niet opnieuw de internering vragen. De advocaat-generaal vroeg daarom maar om hem een gepaste celstraf te geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees