Wielerploeg Cinelli komt niet van de grond

De San Marinese wielerploeg Cinelli grijpt naast een UCI-licentie. Dat bevestigde ploegleider Nico Mattan. Frank Vandenbroucke en drie andere landgenoten zitten dus voorlopig zonder team.
'Waarom we de licentie niet krijgen, weet ik officieel niet', vertelde Mattan aan onze krant. Het probleem situeren kan de ploegleider wel: 'Er is iets aan de hand tussen de managers van de ploeg en de wielerfederatie van San Marino. Het dossier van Cinelli is nooit naar de UCI opgestuurd door de federatie.'

'Een van de mogelijkheden is de bezetting van het team. In het reglement staat dat een ploeg pas erkend kan worden door een federatie van een land als de renners van dat land de grootste groep vormen binnen het team. Maar meer San Marinezen verzamelen dan pakweg Italianen is onmogelijk,' aldus Mattan.

Ondanks de tegenslag geeft Mattan zich niet gewonnen. Hij gaat nu op zoek naar een oplossing om met 'zijn' renners, de Belgen Frank Vandenbroucke, Bert Roesems, Jérôme Baugnies en Fabio Polazzi en Nieuw-Zeelander Logan Hutchings, en mogelijk ook met sponsor Cinelli aan een nieuw team te werken, zonder de huidige managers.

'Misschien kan ik hen inpassen in een ander klein team zodat wij toch aan de start kunnen komen van Kuurne-Brussel-Kuurne. Ik schakelde ook Cedric Vasseur, voorzitter van de rennersvakbond CPA, in. Hij kon me enkel meedelen dat er nooit een dossier Cinelli binnenkwam bij de UCI.'

'Ik ben of was sportdirecteur van de ploeg, maar ben de laatste dagen en weken meer manager van het team geworden. Ik hoop die rompslomp snel achter de rug te hebben. Hopelijk dit weekend al, want de Belgische koersen naderen met rasse schreden. De renners werken echter verder aan hun conditie. Zo ook Frank Vandenbroucke, die donderdag 160 kilometer trainde en klaar is om het nieuwe seizoen aan te vatten,' besluit Mattan.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.