Datingsites in opmars

Het aantal datingsites in ons land is op vijf jaar tijd verdubbeld. Dat zegt William Visterin, de hoofdredacteur van het vakblad Smart Business Strategies. 'Ons land telt op dit moment zowat 20 pure datingsites, Belgische of internationale met een Belgische poot, sites als Facebook of MySpace niet meegerekend.'

sdg

Steeds meer datingsites bieden hun diensten (gedeeltelijk) gratis aan. 'Veelal is dat een reactie op de Nederlandse sites met Belgische poot die meer gratis werken en die hun inkomsten vooral uit advertenties halen', zegt Vesterin. De grootste en oudste datingsite in ons land, Rendez-Vous.be, is daardoor ook voor een groot deel gratis geworden.

Inschrijven kan gratis, berichten uitwisselen niet. Belangrijk gevolg: de instapdrempel wordt lager.

'Rendez-Vous.be heeft op dit moment zowat 100.000 actieve profielen, elke maand krijgt de site 600.000 unieke bezoekers. Dat zijn er 35.000 per dag', zegt gedelegeerd bestuurder Dieter Kraewinkels.

Belangrijke evolutie is dat de schroom om op zo’n site actief te zijn, voor een groot deel is weggevallen. Steeds meer mensen leren elkaar bovendien via het internet kennen.

Meer over Facebook

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie