Amerikaanse sekte laat peuter verhongeren

Een Amerikaanse sekte heeft een tweejarig jongetje laten verhongeren omdat hij na de maaltijden weigerde 'amen' te zeggen. Dat schrijft de Amerikaanse krant Baltimore Sun.
De leden van de zogenaamde '1 Mind Ministries', een sekte in het Amerikaanse Philadelphia, zagen een duivel in de kleine Javon Thompson en lieten hem verhongeren.

Uit verhoor dat de politie van Philadelphia afnam bij een anonieme informant en twee kinderen blijkt dat de sekteleden in december 2006 besloten het kind geen eten meer te geven. Javon was toen ongeveer vijftien maanden. Toen hij op gegeven moment stopte met ademen, werd er geen medische hulp ingeroepen, zo blijkt uit de interviews.

De anonieme informant zei dat sekteleden het lijkje nog een week in een kamer lieten liggen, omdat god hem wel uit de dood zou laten herrijzen. Toen dat niet gebeurde, stopten ze het lijkje in een koffer, die zo nu en dan werd geopend en met een desinfecterende spray werd bespoten om de stank te verhullen.

De politie ontdekte de stoffelijke resten van de jongen pas in mei van dit jaar in het huis van een man die bevriend was met enkele sekteleden.

Volgens de krant Baltimore Sun loopt er een arrestatiebevel tegen vijf leden van de groep, onder wie ook de 21-jarige moeder van het kind, Ria Ramkissoon. Zij is nog niet aangehouden omdat ze in psychiatrische behandeling zit. Drie andere verdachten zitten al in de cel voor andere feiten.

De moeder van Ramkissoon stelt dat haar dochter niets te verwijten valt. Volgens haar was haar dochter net zo goed een slachtoffer van de sekte als haar kleinzoon. 'Iemand besloot dat kind geen eten meer te geven en mijn dochter moest doen wat er gezegd werd.'
Corrigeer

MEER NIEUWS