Georges Jobé verlaat intensieve zorgen

Georges Jobé heeft woensdag de afdeling intensieve zorgen van het Universitaire ziekenhuis van Luik (CHU) mogen verlaten. De vijfvoudige wereldkampioen motorcross was daar opgenomen na een zware valpartij vorige week vrijdag in Dubai.
"Ik ben vrijdagmorgen rond 9u30 gevallen in de woestijn", zegt Jobé. "Het gebeurde toen ik het stuur losliet met mijn linkerarm. Vervolgens ging ik overkop in het zand. De motor kwam op mijn lichaam terecht. Ik voelde dat ik niet meer kon bewegen. Toch probeerde ik om recht te staan. Na vier dagen in Dubai ben ik naar het CHU overgebracht. Ik voel me erg moe", zegt de 46-jarige motorcrosslegende. Jobé was samen met vrienden op pad in het zand van Dubai.

Volgens de ziekenhuisdirectie is het grootste gevaar geweken en mocht Jobé daarom de afdeling intensieve zorgen verlaten.

Georges Jobé werd in 1980 op negentienjarige leeftijd de jongste wereldkampioen in de geschiedenis van de motorcross. Hij was toen de beste in de 250cc. Later volgden nog vier titels in 1983 (250 cc), 1987, 1991 en 1992 (500 cc). De Luikenaar werd daarnaast negen keer Belgisch kampioen, een keer Italiaans kampioen, won de Trofee der Naties in 1980 en werd twee keer tot Sportman van het Jaar verkozen (1987 en 1992).
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.