Nieuwe contraspionagedienst VS

Het Amerikaanse ministerie voor binnenlandse veiligheid (Homeland Security) richt een eigen contraspionagedienst op, om bedreigingen door buitenlandse agenten en terroristen beter het hoofd te kunnen bieden. Dat blijkt uit een memorandum van minister Michael Chertoff van 4 augustus waar het persbureau Associated Press de hand op heeft weten te leggen.
Chertoff schrijft daarin aan het personeel dat het ministerie wordt bedreigd door tegenstanders die informatie willen verkrijgen over geheime en niet geheime veiligheidsmaatregelen die de Verenigde Staten hebben getroffen.

Het ministerie voor binnenlandse veiligheid werd in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001 opgericht, omdat de bestaande veiligheidsdiensten langs elkaar heen bleken te werken. Het ministerie telt nu 216 duizend medewerkers.

Het ministerie moet onder meer de grenzen bewaken, immigratiewetten opstellen, de president en andere bestuurders beschermen, bij rampen de hulpverlening coördineren, verhinderen dat terroristen in vliegtuigen geraken en ook cyberaanvallen op internet tegengaan.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees