Nieuwsblad.be blijft grootste Vlaamse nieuwssite

Nieuwsblad.be blijft de grootste van de Vlaamse nieuwssites, terwijl het Vlaamse bereik van de portal MSN met 35 procent ernstig daalt. De kloof tussen portals en nieuwssites wordt overigens steeds groter. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Informatie over de Media (CIM), die donderdag zijn bekendgemaakt.
De daling in het bereik van portals zet zich voort. Samen bereiken MSN, Zita en Skynet, de drie grote spelers op de markt, namelijk zestien procent minder Nederlandstaligen en elf procent minder Franstaligen. Vooral MSN krijgt het moeilijker want die portal ziet zijn bereik in Vlaanderen met maar liefst 35 procent afnemen en op de Franstalige markt krimpt zijn bereik met 23 procent.

Terwijl het nettobereik van de nieuwssites bij de Nederlandstalige bevolking daalt (met vier procent), blijft Nieuwsblad.be de numero uno. De Standaard Online wordt bevestigd als marktleider in het kwalitatieve segment.

In het zuiden van het land groeit het nettobereik van de nieuwssites wel voort. Vooral RTBF INFO (+37 procent), Actu24.be (+21 procent), L’Echo (+23 procent) en SUD Presse (+16 procent) zetten positieve cijfers neer volgens het CIM. Lalibre.be laat nu Actu24.be aan zich vooraf gaan.

Ten slotte speelt Corelio Connect in op de veranderingen op de onlinemarkt. Corelio Connect en Beweb gaan nog intenser samenwerken en bieden samen NewsBrandsOnline aan, een combinatie van verschillende sterke Belgische nieuwssites. Volgens het CIM bereikt dat project twee miljoen mensen per week en eist het de positie van marktleider op.
Corrigeer

Meest recent - Online Leven