Dedecker wil debat aangaan met Boonen en Lefevere

Jean-Marie Dedecker is niet uit zijn lood geslagen wat betreft de uitlatingen van Patrick Lefevere, manager van QuickStep-Innergetic. Ook de dreiging van de KBWB om de nodige stappen te ondernemen indien blijkt dat de senator loze geruchten uitte, deert hem niet.

sdg

,,Ik vind het hoogst merkwaardig dat Patrick Lefevere zo heftig reageert", aldus Dedecker. ,,Ik heb gesteld dat drie toprenners in februari van dit jaar een dopingkuur ondergingen van 24.000 euro. Ik heb toch geen namen genoemd? Met toprenners bedoel ik beroepsrenners. Hoeveel zijn er dat in België? Een honderdtal?"

,,Waarom voelen bepaalde mensen zich nu geviseerd? Mijn beweringen kloppen. Ik heb ze uit zeer goede bron, uit het wielermilieu zelf, alleen kan ik het niet bewijzen. Dat is het probleem. Men houdt er in België blijkbaar van om te schieten op de boodschapper. In oktober van 2004 beweerde ik reeds dat er iets aan de hand was in het voetbal. Een omkoopschandaal dat later toch allemaal bleek te kloppen."

,,Nu zeg ik dat drie topwielrenners, zonder namen te noemen, een dopingkuur ondergingen. Later zal dat ook allemaal uitkomen, wees daar maar zeker van. Het is een publiek geheim dat sommige renners zich laten begeleiden door wat ik zelf ’heksendokters’ noem. Ik heb geen schrik van processen. Ik weet waar ik sta. Ik wil zelfs met enkele heren een openlijk debat aangaan dat voor mijn part op de televisie mag komen. Dat nu ook de bondsprocureur van de KBWB stappen wil ondernemen? Laat ze maar komen".

Lefevere en Boonen geven voorlopig geen commentaar meer

QuickStep-Innergetic, manager Patrick Lefevere en wereldkampioen Tom Boonen geven voorlopig geen reacties meer. Bovendien krijgen ze al steun van andere partijen in hun proces tegen Dedecker, en die partijen zullen ze voor vrjidagavond bekendmaken.

,,Gezien de heer Dedecker al meer media-aandacht kreeg dan hij verdient en wij genoeg argumenten bezitten om een proces wegens laster en eerroof aan te spannen, is dit niet langer een zaak van QuickStep-Innergetic, Patrick Lefevere of Tom Boonen, maar ook van de wielersport in het algemeen'', aldus een persmededeling. ,,Er hebben zich spontaan nog andere partijen aangemeld en daarom hebben we besloten geen interviews meer te geven. We gaan voor vrijdagavond met u communiceren wie de andere partijen zijn die meegaan in ons protest tegen Jean-Marie Dedecker.''

,,We sluiten ons ook volledig aan bij het communiqué van de KBWB en zouden in onze strijd tegen doping zeer graag de drie namen kennen'', besluiten Lefevere en co het communiqué.

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Meer over Jean-Marie Dedecker

Video

Keuze van de redactie