BOKSEN

Ballone verliest Europese titelkamp

OLBIA - Onze landgenoot Carmelo Ballone is er zaterdag in het Italiaanse Olbia (Sardinië) niet in geslaagd zich tot Europees kampioen bij de bantamgewichten te kronen. Hij verloor op punten van de Italiaanse titelverdediger Simone Maludrottu.
Eén van de drie kamprechters, de Spanjaard Jesus Morata Garcia, had Ballone nochtans met 113-116 zien winnen, maar de twee anderen, de Spanjaard Jose Vilas Muller (115-113) en de Zwitser Beat Hausamann (116-113), gaven de Italiaan het voordeel.

De 29-jarige Ballone, die zijn titel van de Europese Unie bij de bantamgewichten (-53,525 kg) opgaf om voor de Europese titel te kunnen vechten, leed zijn eerste echte nederlaag in 19 profkampen. Eerder won hij zestien keer, kampte hij één keer onbeslist en werd hij één keer gediskwalificeerd.

Maludrottu, 27 jaar oud, won 21 van zijn 22 gevechten en staat in de top-15 bij de drie grootste federaties: WBC (4e), WBA (12e) en IBF (8e). Hij heeft de Europese titel in handen sinds september 2004, toen hij de Fransman Frédéric Patrac op punten versloeg. Een maand later verdedigde hij met succes zijn titel tegen de Spanjaard Karim Quibir Lopez. Bij zijn tweede titelverdediging, op 27 mei, won hij van onze landgenoot Hassan Naji door knock-out in de vierde ronde.

Jean-Marc Renard is de laatste Belg die een Europees titelgevecht won. Bij de pluimgewichten was dat. Op 16 november 1988 versloeg hij in Salerno de Italiaan Vincenzo Limatola door knock-out in de derde ronde.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.