Tiental brandstichtingen in Luik

LUIK - In de regio Luik is zaterdagnacht een tiental wagens in brand gestoken. Een minderjarige brandstichter liep brandwonden op. Hij staat voorlopig onder politietoezicht.
De brandstichtingen vonden plaats op verschillende plaatsen in de Waalse stad. De daders konden steeds vluchten. Een minderjarige raakte echter gewond tijdens de feiten.

Bij zijn thuiskomst merkte zijn vader de brandwonden en verwittigde de politie. De minderjarige werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij staat onder politietoezicht. Van zodra zijn toestand het toelaat, wordt hij ter beschikking gesteld van de Luikse jeugdrechter.

Moeskroen

Onbekenden hebben vanmorgen in Moeskroen een molotov-cocktail naar een vrachtwagen gegooid. De trekker van het voertuig werd volledig vernield. Ook een school en een slagerij in de buurt liepen schade op. De totale schade beloopt ongeveer 125.000 euro.

De feiten gebeurden tussen 6.10 en 6.25 uur. De brandweer kon niet voorkomen dat de trekker uitbrandde. Ze probeerden de nabijgelegen huizen te beschermen.

Een van de negen voertuigen die afgelopen nacht in Charleroi in brand werden gestoken, was een lijkwagen. Het voertuig was eerder gestolen. Bij de negen incidenten vielen geen gewonden.

De brand in de crèche in Colfontaine heeft vannacht het gebouw volledig in de as gelegd, zo werd bij de brandweer van Bergen vernomen. Over de oorzaken van de brand kan de politie geen details kwijt. De crèche was sinds donderdag gesloten.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees