,,Britse Queen is een van de grootste vijanden van de Islam'

,,Britse Queen is een van de grootste vijanden van de Islam'

Queen Elisabeth zal moeten eten wat de pot schaft.

LONDEN - Volgens het terreurnetwerk Al-Qaeda is de Britse koningin Elizabeth II een van de grootste vijanden van de Islam. In een videoboodschap zegt Al-Qaeda dat de koningin verantwoordelijk is voor ,,de kruisvaarderwetten in Groot-Brittannië" en dat zij een vijand van de moslims is.

De Sunday Times meldde de videoboodschap, waarvan delen zijn uitgezonden door de Arabische satellietzender Al-Jazeera, in zijn geheel te hebben gezien.

De boodschap, ingesproken door Ayman al-Zawahiri, een van de getrouwen van Osama bin Laden, was een reactie op de bomaanslagen in Londen van 7 juli, die volledig gerechtvaardigd werden genoemd. Als hoofd van de Anglicaanse kerk, de Church of England, is Elizabeth II een van de grootste vijanden van de Islam en Britse moslims doen er, volgens de boodschap van Al-Qaeda, goed aan om zich dat te realiseren.

Britse moslims die er trots op zijn dat zij de Britse nationaliteit hebben en zichzelf Brits noemen, maken zich daarmee onderdanig aan kruisvaarderwetten en aan het hoofd van een kerk, aldus Al-Zawahiri.

De Britse geheime dienst MI5 heeft de videoboodschap, waar zij al eerder de hand op had weten te leggen, doorgespeeld aan alle belangrijke instanties, onder andere aan het team dat de veiligheid van de koningin moet waarborgen, meldde de Sunday Times.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees