Stadsrellen in centrum Lyon

Stadsrellen in centrum Lyon

Foto: afp

PARIJS/LYON - De Franse politie heeft in de stad Lyon zeker elf mensen opgepakt in verband met de rellen die gisteravond in de stad uitbraken. Het was voor het eerst dat de rellen, die al ruim twee weken in de buitenwijken van grote steden woeden, het centrum van een stad bereikten.
In de buitenwijken van Lyon zijn zaterdag 26 auto's in brand gestoken. Het is niet bekend of er ook schade in het centrum is aangericht. De politie zette wel traangas in om de menigte jongeren in de stad uiteen te jagen.

In de loop van de nacht werd ook een molotovcocktail gegooid tegen de grote moskee van Lyon. Het projectiel is niet ontploft en heeft geen grote schade veroorzaakt.

In Parijs, waar die weekeinde een samenscholingsverbod geldt, bleef het vannacht vrij rustig. In de Franse hoofdstad zijn meer dan 2.000 politieagenten ingezet om de orde te handhaven. Ondanks het verbod op bijeenkomsten stond de politie toe dat er zaterdag een antiracisme demonstratie werd gehouden vlak bij het hoofdkwartier van de politie. Aan de betoging namen enkele honderden mensen deel.

In Frankrijk werden vannacht in het totaal 374 wagens in brand gestoken en werden 212 personen aangehouden. Dat meldt de nationale politie.

Met 374 houdt de daling van het aantal brandende wagens aan. Het aantal aanhoudingen ligt wel hoger dan de nachten voordien. Twee politieagenten raakten gewond toen er jeu-de-boule-ballen naar hen werden gegooid. Het ging al om de zeventiende nacht van stedelijk geweld.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees