Nederlandse oud-international Cor van der Hart overleden

De Nederlandse oud-voetbalinternational Cor van der Hart is op 78-jarige leeftijd overleden. Van der Hart was centrale verdediger bij Ajax, het Franse Rijsel en Fortuna ’54 en verzamelde 44 interlands, waarin hij twee keer scoorde. Als trainer was Van der Hart onder meer actief bij Standard Luik (1974-1976).
Van der Hart, geboren op 25 januari 1928 in Amsterdam, debuteerde in 1946 voor Ajax, waarmee hij in 1947 landskampioen werd. Bij het Franse OSC Rijsel tekende hij in 1950 een lucratief profcontract maar zijn beste jaren kende hij bij Fortuna ’54, toen een toonaangevende club in Nederland. In 1957 vierde hij met die club de landstitel.

Van der Hart maakte deel uit van het beroemde Watersnoodelftal, een verzameling in het buitenland spelende Nederlandse voetbalprofs, die in Parijs won van Frankrijk. Voor het echte Oranje debuteerde hij in 1955, toen profvoetbal ook in Nederland geaccepteerd was, en hij kwam tot 44 caps.

Zijn trainersloopbaan begon in 1966 bij Holland Sport waarna tal van clubs (onder andere AZ ’67, het Belgische Standard Luik, Fortuna SC, FC Den Haag) volgden. Van der Hart werd vanwege zijn sterke analyses aangesteld als assistent bij het Nederlands elftal. Eerst naast bondscoach Fadrhonc, kort voor het WK onder Rinus Michels die als supervisor door de KNVB was binnengehaald. Het Turkse Sariyerspor was zijn laatste club in het betaalde voetbal.

Van der Hart wordt in besloten kring gecremeerd.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.