Vier jaar cel en levenslang rijverbod voor doodrijder

BRUGGE - De correctionele rechtbank in Brugge heeft woensdag Cédric F. uit Nevele veroordeeld tot in totaal vier jaar effectieve celstraf, 3.850 euro boete en levenslang rijverbod.
De 25-jarige man stond terecht voor een dubbele aanrijding met vluchtmisdrijf op het jaagpad langs het Kanaal Brugge-Oostende op 30 juli 2005. Een 75-jarige fietster die hij aanreed, overleed ter plaatse. De bestuurder was onder invloed van drugs en alcohol.

De beschuldigde reed op 30 juli 2005 op het jaagpad, dat verboden is voor autoverkeer, bij twee afzonderlijke ongevallen twee fietsers aan. Een eerste fietser, een wielertoerist, raakte gewond in Jabbeke. De chauffeur pleegde daarop vluchtmisdrijf.

Enkele kilometers verder, op het grondgebied Brugge, reed hij een 75-jarige vrouw aan. Zij overleefde de klap niet. De chauffeur belandde tegen een boom en pleegde opnieuw vluchtmisdrijf, ditmaal te voet. Toen de agenten hem vonden, gedroeg hij zich weerspannig. Na zijn arrestatie werd hij een tijd in voorhechtenis genomen.

De vraag om een werkstraf, werd door de rechter afgewezen. Meester Antoon Coucke, die de betichte bijstaat, vond het vonnis zwaar voor een man die niet crimineel is ingesteld. Hij zal met zijn cliënt overleggen voer eventueel beroep. De rechtbank kende de burgerlijke partijen een voorlopige schadevergoeding toe. De vraag tot zijn onmiddellijke aanhouding werd afgewezen. De man, die ter zitting aanwezig was, heeft intussen vast werk en een vaste verblijfplaats.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees