Umicore blijft Bel20 trekken

BRUSSEL - De Bel20 gaat kort na de middag 0,3 procent hoger tot 4.304,90 punten. De beursgraadmeter telt 14 stijgers en 5 dalers.
Umicore, dat gisteren een sprong van 5,1 procent maakte nadat het had aangekondigd een joint venture met het Australische zinkbedrijf Zinifex te sluiten, stijgt met 2,5 procent tot 124,70 euro.

De financieledienstengroep Dexia stijgt met 0,5 procent tot 20,84 euro. Dexia's Turkse dochter, DenizBank, heeft de Turkse levensverzekeraar Global Hayat Sigorta overgenomen. De overname op zich is vrij klein (de aandelentransfer wordt gewaardeerd op 1,4 miljoen euro), maar ze is wel belangrijk voor Dexia, omdat het zo een verzekeringslicentie in Turkije binnenhaalt. KBC noteert 0,8 procent lager op 92,15 euro. Volgens de Poolse media wil KBC een bod uitbrengen op BPH, de op twee na grootste bank van Polen. Andere geïnteresseerden zijn Societe Generale en het Oostenrijkse Raifeissen. De derde grote bankgroep in de Bel20, Fortis, wint 0,3 procent tot 31,53 euro.

Op de brede markt gaat autodistributeur D'Ieteren 0,7 procent hoger tot 273,40 euro. Het Britse autoverhuurbedrijf Avis Europe, dat voor 60 procent in handen is van D'Ieteren, maakte in een trading update bekend dat de winstvooruitzichten voor 2006 verbeterd zijn. Het bedrijf merkt daarbij wel op dat de omgeving voor de prijszetting nog altijd moeilijk is.

OncoMethylome Sciences, een biotechbedrijf uit het Belgische Luik, spurt 5,7 procent hoger tot 9,99 euro en is daarmee de grootste stijger van Brussel. OMS heeft een licentie verleend aan Veridex, een dochter van het Amerikaanse Johnson & Johnson. OMS krijgt daarvoor vooraf een mijlpaalbetaling en komt ook in aanmerking voor royalty's en bijkomende mijlpaalbetalingen op basis van verkoop.

Telenet ging gisteren voor het eerst sinds zijn beursgang eind vorig jaar boven zijn introductieprijs van 21 euro. Het Mechelse kabel- en telecombedrijf houdt daar goed stand: 0,5 procent tot 21,33 euro.

Coil, een Belgische specialist in oppervlaktebehandeling van bobijnen gelamineerd aluminium, springt 20,5 procent hoger tot 12,65 euro op Euronext Parijs. Alucoat Conversion SAU heeft meer dan 10 procent verworven van het kapitaal van Coil en sluit verdere aankopen, met eventuele controleverwerving, niet uit. Dat liet Alucoat weten aan de Franse toezichthouder Autorite des Marches Financiers en aan de Belgische toezichthouder CBFA, zo blijkt uit een persbericht van Coil.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees