Advocaat Floyd Landis gaat langs bij Frans Antidopingbureau

Advocaat Floyd Landis gaat langs bij Frans Antidopingbureau

Floyd Landis. ap Foto: © AP

PARIJS - De advocaat van de Amerikaanse wielrenner Floyd Landis is langsgeweest bij het Franse Antidoping Agentschap (AFLD). Hij deed dat naar aanleiding van de procedure die in Frankrijk werd geopend tegen Landis, na zijn positieve testosteronplas in de Ronde van Frankrijk. AFLD-voorzitter Pierre Bordry maakte het nieuws woensdag bekend.

,,De advocaat nam contact op met ons, enkele dagen geleden is hij dan een aantal stukken uit het dossier komen ophalen", aldus Bordry. ",,Dat recht heeft hij. Dit is een normale gang van zaken. Ik heb een rapporteur benoemd."

Begin september opende de Raad voor Preventie en Strijd tegen Doping (CPLD), die op 1 oktober tot AFLD werd hernoemd, een procedure tegen de Amerikaan die tijdens de zeventiende etappe in de Tour 2006 op het gebruik van testosteron werd betrapt. Ook het Amerikaanse Antidoping Agentschap (USADA) is met een onderzoek bezig.

Bordry liet in oktober verstaan dat hij ,,de mogelijkheid had om Landis in Frankrijk te straffen, maar dat hij de beslissing van zijn federatie afwachtte."

De Amerikaan verdedigt zich door te stellen dat het dopinglab van Châtenay-Malabry, dat de analyse op zijn urinestalen uitvoerde, ,,fouten heeft begaan".
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.