Kleinzoon Albert breekt knie in motorongeval

Kleinzoon Albert breekt knie in motorongeval

Prins Joachim (15), net als opa Albert gebeten door de motormicrobe. Foto: belga

Prins Joachim, de 15-jarige zoon van prinses Astrid, is vorig weekend zwaar ten val gekomen met zijn motorfiets. De jongen reed in het domein Stuyvenberg, het park van het paleis van zijn ouders. Joachim reed met een crossmotor, gleed uit en botste tegen een boom. Hij brak zijn knieschijf en werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn knie werd geopereerd en er werd een gipsverband aangebracht. Joachim herstelt nu thuis en kan niet naar school.

Het domein Suyvenberg is privé-domein. De jongen is immers nog te jong om op de openbare weg met een motor rond te rijden. Maar blijkbaar heeft de motormicrobe van koning Albert II zijn kleinzoon aangestoken. Albert zelf zegt niet meer met de motor te rijden omdat het te gevaarlijk is. Het is niet duidelijk of de prins vergezeld was door een volwassene toen hij ten val kwam.

De koninklijke familie is, volgens woordvoerder Michel Malherbe, nogal geschrokken door het ongeval. ,,Het beste bewijs daarvan is dat de koning in een emotionele opwelling het voorval vertelde aan de burgemeester van Kortrijk, Stefaan De Clerck (CD&V). Albert was dinsdag in Kortrijk op bezoek in het Provinciaal Technisch Instituut'', zegt de woordvoerder. Een cameraploeg van het VTM-programma Royalty registreerde het gesprek.

(JOLO)

Corrigeer