Unibet laat Garcia Quesada opnieuw fietsen

Unibet.com heft de tijdelijke schorsing van haar Spaanse renner Carlos Garcia Quesada op. Dat maakte de Belgische professionele continentale wielerploeg vandaag bekend in een mededeling. Garcia Quesada werd vernoemd in een krantenbericht zonder formele bron in de Spaanse bloeddopingzaak rond dokter Fuentes en werd daarop op 1 juli door de ploegleiding voor onbepaalde tijd geschorst, aldus Unibet. Die schorsing wordt nu dus opgeheven.

dbr

"Er is tot op heden geen enkele officiële instantie die de betrokkenheid van Garcia Quesada kan bevestigen. Volgens de UCI moet de Spaanse federatie daarover uitsluitsel geven, maar dat kan nog enkele weken duren. Tot die tijd zien we geen enkele reden waarom we Carlos Garcia Quesada niet zouden opstellen in wedstrijden", aldus algemeen manager Koen Terryn.

Quesada reed vroeger voor Kelme en nadien voor Communidad Valenciana. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Unibet.com. "Carlos zegt dat hij sinds zijn overgang naar ons vorige winter niks meer te maken heeft gehad met dokter Fuentes. Als mocht blijken dat dat niet waar is, dan vliegt hij direct aan de deur", wist Terryn op 1 juli nog te melden.

Het is nog niet duidelijk welke de volgende competitiewedstrijd van de Spanjaard wordt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer