Senne Rouffaer overleden

Senne Rouffaer overleden

Foto: hrb

BRUSSEL - Acteur Senne Rouffaer is overleden op 80-jarige leeftijd. Dat meldt de VRT. Rouffaer begon zijn carrière in het theater, maar raakte vooral bekend als televisie-acteur. In de jaren '60 speelde hij de hoofdrol in de populaire tv-serie Kapitein Zeppos.
Rouffaer begon zijn carrière als theateracteur, maar raakte bij het grote publiek vooral bekend met de jeugdserie "Kapitein Zeppos", die in 1964 voor het eerst werd uitgezonden door de BRT.

Rouffaer verwierf daarna nationale faam met BRT-jeugdseries als "Axel Nort", "Keromar" en "Johan en de Alverman", waarvoor hij ook de regie verzorgde. De acteur speelde ook in verschillende films, met als hoogtepunten "De man die zijn haar kort liet knippen" (1964), "Het Gezin van Paemel" (1986) en recent nog "Verboden te zuchten" (2001). In de bejubelde jeugdserie "Buiten de Zone" parodieerde hij zijn eigen vertolking van de vloekende boer uit Het Gezin van Paemel.

Rouffaer deed ook de regie voor 'Johan en de Alverman', 'Keromar' en 'Kapitein Zeppos'.

Vanaf 1970 doceerde hij aan het Conservatorium in Antwerpen en sinds 1975 aan het Conservatorium in Brussel. Zijn laatste rol speelde Senne Rouffaer in de VTM-serie "Spoed".

De acteur laat drie zoons na, Peter, Vincent en Bruno. Een vierde zoon, Bart, is overleden. Hij was ook de oom van actrice Greet Rouffaer.

Naar aanleiding van het overlijden van Senne Rouffaer zendt Canvas vandaag/vrijdagavond de film "De man die zijn haar kort liet knippen" uit, voorafgegaan door een portret van de acteur, regisseur en docent.
Corrigeer

MEER NIEUWS