Samson-burgemeester in 2011 burgemeester Affligem

 Samson-burgemeester in 2011 burgemeester Affligem

Foto: rr

AFFLIGEM - AFFLIGEM - In Affligem heeft het kartel CD&V-N-VA-Plus een bestuursakkoord gesloten met 5 van de 9 verkozenen van VLD-Visie.
Yvan T'kint (VLD-Visie) wordt burgemeester gedurende de eerste vier jaar. In 2011 wordt hij opgevolgd door Walter De Donder (CD&V-N-VA). De Donder is acteur en vooral bekend voor zijn rollen als burgemeester in Samson en Kabouter Plop in de gelijknamige series.

Affligem wordt nu nog bestuurd door VLD en CD&V onder leiding van Leo Guns die al 30 jaar burgemeester is. Op 8 oktober haalde VLD-Visie 9 zetels, CD&V-N-VA 8 zetels en Vlaams Belang 4. Tijdens de coalitieonderhandelingen maakte het CD&V-N-VA meteen duidelijk dat ze onder geen beding nog wou doorgaan met Guns als burgemeester teneinde dixit Paul Geeraerts "een einde te maken aan het affairisme".

De nieuwe burgemeester Yvan T'kint is advokaat aan de Brusselse balie. Hij zit al sinds 1982 in de gemeenteraad van Affligem en was de afgelopen legislatuur als schepen ondermeer bevoegd voor cultuur, middenstand en milieu. Met uitzondering van Paul Geeraerts (CD&V-N-VA) die de hele legislatuur schepen blijft zijn de andere schepenambten opgesplitst in een periode voor 4 en 2 jaar. Ook ex-wielrenner Willy Teirlinck (VLD-Visie) wordt een tijdlang schepen van sport.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S