Vliegtuig stort neer in Hudson

Vliegtuig stort neer in Hudson

Foto: ap

In New York is een passagiersvliegtuig van US Airways beland in de Hudson-rivier. Het toestel had 150 passagiers en 5 bemanningsleden aan boord. Er zijn geen gewonden.
Het vliegtuig, een Airbus A320 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways, stortte in de buurt van de New Yorkse luchthaven La Guardia neer in de Hudson-rivier.

De kustwacht en de brandweer van New York verleenden bijstand op het ijskoude water. Terwijl het vliegtuig langzaam leek te zinken werden de passagiers in gele reddingsvesten uit het toestel en van de vleugels gehaald.

Eén van hen verklaarde intussen dat volgens hem alle inzittenden er met de schrik afkwamen.

Het toestel was op weg van La Guardia naar Charlotte, in de staat North Carolina. Kort na de opstijging kwam het vliegtuig in botsing met een zwerm vogels. Daardoor vielen twee motoren uit.

'Een paar minuten na opstijgen hoorden we een luide knal', aldus de passagier. 'Het vliegtuig schokte een beetje en meteen roken we vuur'.

De piloot zou nog geprobeerd hebben om terug te keren naar La Guardia, maar zag zich genoodzaakt te landen in de Hudson-rivier.

Volgens experts ter plaatse zijn er geen aanwijzingen van sabotage of menselijke fouten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees