Aanslag Sri Lanka maakt 64 doden

COLOMBO - Bij de zwaarste aanslag sinds het begin van de wapenstilstand in Sri Lanka in 2002 zijn donderdag zeker 64 burgers gedood, onder wie acht kinderen. Meer dan 70 mensen raakten gewond. Dat zei regeringswoordvoerder Keheliya Rambukwella.
Het leger acht de Tamil-rebellen (LTTE) voor de aanslag op een bus met leden van de Singalese bevolkingsmeerderheid verantwoordelijk. De Bevijdingstijgers van Tamil Eelam (LTTE) daarentegen wijzen met beschuldigende vinger naar paramilitaire troepen, die volgens de rebellen door de regering worden ondersteund.

Onmiddellijk na de aanslag bombardeerde de Srilankaanse luchtmacht de stad Mullaittivu, een bolwerk van de LTTE in het rebellengebied in het noordoosten van het eiland. Ooggetuigen zegden dat ook stellingen van de LTTE door de artillerie werden bestookt. Over slachtoffers van die aanvallen daar is nog niets bekend.

De regeringswoordvoerder zei dat de LTTE met de aanslag de spanningen tussen de Tamils en de Singalezen wil oprakelen. Donderdagmorgen waren twee springladingen naast de bus ontploft. De aanslag gebeurde circa 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Colombo in een gebied dat door de regering wordt gecontroleerd.

Tussen de Bevrijdingstijgers van Tamil Eelam en de regering geldt sinds begin 2002 een broze wapenstilstand. Sinds het begin van het jaar werden meer dan 700 mensen gedood, onder wie burgers, soldaten en rebellen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees