Verdachte blijft ontkennen

Woning verdachte doorzocht

Woning verdachte doorzocht
LUIK - De zoektocht naar Stacy en Nathalie wordt voortgezet. Politieagenten kammen de wijk Vivegnis uit: ze zoeken onder meer in het struikgewas, in kelders, in huizen en in de Maas. Ook de woning van de verdachte, Abdallah Ait-Oud, werd uitgekamd. Ait-Oud blijft intussen vasthouden aan zijn onschuld.
Een deel van de straat Saint-Léonard werd afgesloten voor het verkeer zodat de onderzoekers de woning van de verdachte konden doorzoeken. Hij woont op nummer 231 van die straat, op de eerste verdieping. Het gebouw telt verschillende verdiepingen en een twintigtal kelders.

Een twintigtal onderzoekers van het lab, van het DVI (Disaster Victim Identification), de civiele bescherming, de cel Verdwijningen en de politiediensten waren ter plaatse. ,,"We gebruiken de nodige middelen om niets over het hoofd te zien. We handelen volgens een systematische volgorde en methode'', verklaarde Alain Remue, hoofd van de cel van vermiste personen van de federale politie.

Eerst gingen medewerkers van het laboratorium aan de slag. Zij namen foto’s en probeerden sporen te vinden. Vervolgens werden de honden ingezet.

Maas

Woensdag haalden de duikers zeven voertuigen uit het water. Geen enkele wagen leverde een spoor naar de meisjes. De sonar lokaliseerde twee andere voertuigen die donderdag uit het water worden gehaald. Er zal nog de hele dag gezocht worden in de Maas.

Woensdag ondervroegen de speurders eveneens mensen die aanwezig waren op de plaats waar de meisjes verdwenen en verwanten van Abdallah Ait-Oud, die woensdagavond aangehouden werd voor de ontvoering en willekeurige opsluiting van kinderen jonger dan twaalf jaar. De man zit in de gevangenis van Lantin.

De speurders verhoorden ook acht uur lang de eigenaar van een Chrysler, zo meldde de RTBF-radio donderdagochtend. Verschillende getuigen vonden de wagen ,,verdacht''. Volgens de RTBF legde de eigenaar uit dat hij de verdachte vrijdagavond een aantal honderd meter meenam tot aan het café Les Armuriers. Hij wilde namelijk indruk maken op zijn vriendin en de aanwezige gasten. De Chrysler is niet verdwenen.

Ontkenning

Abdallah Ait Oud, die woensdagavond in verdenking werd gesteld voor de ontvoering en de opsluiting van Stacy en Nathalie, ontkent nog altijd de feiten. Dat hebben de Luikse gerechtelijke autoriteiten donderdag op een persconferentie verklaard. Het tijdsgebruik van de man werd gecontroleerd en zal nog verder nagegaan worden.

Het parket preciseerde dat ook andere pistes worden onderzocht, maar wou niet specificeren welke.

De advocaat van de verdachte, Jean-Dominique Franchimont, heeft zijn cliënt vanmorgen gedurende een uur gezien. Ait-Oud legde aan zijn advocaat uit dat hij vrijdagavond op de vlucht sloeg om te verbergen dat hij een auto en brandstof had gestolen. Hij leverde zich over aan de politie toen hij zijn foto op de televisie zag tijdens de rust van de voetbalwedstrijd Frankrijk-Zwitserland, preciseerde Franchimont.

De meisjes uit Luik van zeven en tien jaar oud verdwenen in de wijk Saint-Léonard tijdens de nacht van 9 op 10 juni.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees