Vlaanderen krijgt zes nieuw erkende streekproducten

Vlaanderen is zes erkende streekproducten rijker: vanaf nu dragen boerenbrood, waterkers, mosterd en enkele vleeswarenproducten het label ''streekproduct.be''. Dat is dinsdagavond door de erkenningscommissie van VLAM beslist en vandaag door VLAM meegedeeld.

De stuurgroep ''streekproducten'' van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) kent het label ''streekproduct.be'' toe aan traditionele, Vlaamse streekproducten. Voorwaarde is dat de producten bekend staan als een streekeigen product, in de streek bereid worden en een langdurige of historische bekendheid genieten. Volgens VLAM maken streekproducten een belangrijk deel van ons erfgoed uit.

De zes nieuw erkende streekproducten zijn boerenbrood uit Pede (Vlaams-Brabant), Antwerpse witte pensen, waterkers uit de IJsevallei (Vlaams-Brabant), Leuvense mosterd, droge ringworst uit Meetjesland en filet d’anvers.

De erkenningscommissie komt vier maal per jaar samen om streekproducten te erkennen. Producten die vroeger al het streekproduct.be-label kregen, zijn onder andere Vlaamse grijze garnalen, boerenpaté uit Veurne, Oost-Vlaams Paasbier en Oude Gueuze.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees