Flipkens mist Wimbledon en Fedcup

Kirsten Flipkens moet afzeggen voor het tornooi van Wimbledon en het Fedcup-duel België-China. Deze morgen was er nog twijfel, een doktersbezoek bracht uiteindelijk uitsluitsel.
In mei bleek dat de 21-jarige Flipkens een peesontsteking aan de voorarm had opgelopen. Vader Marino: ‘Daarna heeft Kirsten de arm vier weken laten rusten. De blessure leek volledig genezen want er was niets meer te zien op de scans. Ze begon opnieuw te trainen, eerst op een klein veld met kleine ballen. Dat lukte. Maar toen ze weer op een normaal speelveld met normale ballen trainde kreeg ze na twee dagen weer pijn tussen de pols en elleboog.’

"De dokters hadden Kirsten na een rustperiode van vier weken de toestemming gegeven om de tennistraining terug te hervatten omdat er geen vocht of letsel meer te zien was, maar reeds na een paar dagen had ze terug veel pijn in haar rechteronderarm", zegt Marino Flipkens. "Kirsten blijkt last te hebben van een recidiverende radiaire overkruisingstendinitis aan de rechterpols. Maandag ondergaat ze bij dokter Verstreken een kleine heelkundige ingreep. 's Avonds mag ze het ziekenhuis alweer verlaten. De verwachte genezingsduur wordt op acht weken geschat. Daardoor mist ze na Roland Garros spijtig genoeg ook Wimbledon en de Fed Cup-ontmoeting met China", aldus Marino Flipkens.

Flipkens won bij de junioren Wimbledon en de US Open maar brak nog niet door bij de profs. Ze moet haar rug zeer goed in het oog houden. Dit jaar had ze ook al last van een enkel en bronchitis. Ze miste Roland Garros al door haar huidige blessure. Flipkens is derde Belgische op de wereldranglijst, op plaats 155. Justine Henin en Caroline Maes gaan haar voor.
Corrigeer