Cercle Brugge 2 - Zulte Waregem 2

Foley scoort gelijkmaker in toegevoegde tijd

Het zag er meer dan 90 minuten naar uit dat Cercle weer zou verliezen en puntenloos laatste zou blijven. In de toegevoegde tijd scoorde de ingevallen Dominic Foley echter nog de ultieme gelijkmaker.
Met 0 op 6 op de teller besefte men bij Cercle goed dat men maar beter de nul van het bord kon vegen. Omdat de Zimbabwaan Nyoni een beentje in zijn hand had gebroken en een brace nodig had, begon hij op de bank. Glen De Boeck greep niet terug naar Serebrennikov, maar zette Arnar Vidarsson in steun van Sergeant. Franky Dury verving de zieke Tarafel door Colpaert.

Honour Gombami mocht bij Cercle weer centraal spelen en probeerde het in de tweede minuut al van ver maar zijn schot ging over. Bij Cercle ging Evens in de fout maar Chevalier mikte op de jonge Coppens, die zoals aangekondigd weer de voorkeur had gekregen op Verbist. Die Coppens kreeg in het aanvangskwartier meer werk op te knappen dan Bossut en werd ook het eerst verslagen. Een goal die nogal wat protest uitlokte omdat Buffel uit balans werd gebracht, maar Vervecken liet doorspelen. Nfor bereikte de Fransman Teddy Chevalier, die Zulte Waregem op voorsprong bracht.

Cercle speelde heel sportief, maar behoorlijk nerveus en het bleef het eerste halfuur dan ook redelijk heet voor het doel van Coppens. Veel gevaar konden de Bruggelingen daar niet tegenover zetten.

Bossut kwam dan ook goed uit voor Iachtchouk en Sergeant kogelde even later naast. Kort voor de rust mikte Buffel nog over en dat was het dan. Intussen zag Evens af en toe sterretjes tegen Chevalier, die naar de 0-2 op zoek ging maar de vingertoppen van Coppens brachten nog redding.

Ook Berrier scoort

Na rust stelde Buffel Bossut op de proef gesteld, maar de jonge Waregemse keeper kon makkelijk de bal klemmen. De poging van Sergeant op een assist van Iachtchouk kon hem evenmin bedreigen. De 18-jarige Coppens moest aan de overzijde af en toe wel hulp inroepen van zijn ervaren verdedigers. Kapitein Viane moest een verre bal van Buysse van de lijn vegen. Kort na het uur kreeg Portier een bal op de borst, Berrier ging er mee aan de haal en zorgde voor 0-2. De thuisaanhang reageerde de woede af op de Boeck die drie wissels op hetzelfde moment doorvoerde. Het leverde aanvankelijk niet veel op. Bozovic ging alleen op doel af maar Bossut redde weer.

Na een fout op Buffel mocht Iachtchouk wel nog milderen van op de stip en een sterk keepende Bossut hield met een goede reflex de ingevallen Foley aanvankelijk van de gelijkmaker, maar in de toegevoegde tijd lukte het wel voor Cercle en Ier: 2-2.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.