Spanjaard Carlos Sainz boekt eerste eindzege in Dakar Rally

Spanjaard Carlos Sainz boekt eerste eindzege in Dakar Rally

Foto: epa

De 47-jarige Spanjaard Carlos Sainz (Volkswagen) heeft zaterdag in het Argentijnse Buenos Aires de 32e editie van de Dakar Rally bij de auto’s gewonnen. Sainz en zijn copiloot Lucas Cruz hadden 2:12 voorsprong op de Volkswagen van de Qatarees Nasser Al-Attiyah en de Duitser Timo Gottschalk en 32:51 op de Volkswagen van de Amerikaan Mark Miller en de Zuid-Afrikaan Ralph Pitchford.
Voor de voormalige wereldkampioen WRC is het de eerste overwinning in de Dakar. Voor Volkswagen is het de tweede opeenvolgende eindoverwinning in de monsterrally. Wel is het de eerste keer dat de Duitse fabrikant uit Wolfsburg het volledige podium bezet.

De laatste etappe werd gewonnen door Nasser Al-Attiyah. Over 206 kilometer van San Rafael naar Buenoa Aires was hij 36 seconden sneller dan Carlos Sainz. De Fransman Guerlain Chicherit (BMW) werd op 43 seconden derde. Onze landgenoot Stéphane Henrard (Volkswagen) finishte als twintigste op 24:28. In de eindstand is hij eenentwintigste, op 21u39:41.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.