Everton-Man City 2-0

Fellaini schittert tegen Kompany: ‘Weer op mijn best’

Marouane Fellaini is helemaal terug. Nadat hij werd geteisterd door een virus, werkte hij naar eigen zeggen hard om weer op topniveau te raken. In de competitiewedstrijd tegen Manchester City -met Vincent Kompany- leverde dat Everton de zege op (2-0) en hemzelf de onderscheiding ‘man van de match’.
De sterke wedstrijd leverde Fellaini, vorig seizoen voor 20 miljoen euro overgekomen van Standard, lof op van Everton-manager David Moyes: ‘Als ik enkele weken geleden zei dat hij naast eender wie in de Premier League kan staan, deed iedereen alsof ik het noorden kwijt was. Maar iedereen die deze wedstrijd heeft gezien, weet dat ik gelijk heb’, aldus Moyes.

De 22-jarige Fellaini zei voor de wedstrijd in de Engelse krant The Sun dat hij weer op topniveau is. ‘In het begin van het seizoen had ik last van een virus op mijn tanden. Dat verspreidde zich in mijn bloed waardoor ik me niet te best voelde. Intussen heb ik hard gewerkt en voel ik me weer op mijn best. Maar uiteindelijk is het aan anderen om mijn spel te beoordelen.’

De doelpunten voor Everton kwamen overigens op naam van Steven Pienaar (36’) en Louis Saha (45’). Vincent Kompany speelde 90’ voor Manchester City.

Everton is momenteel tiende in de Premier League met 26 punten uit 21 wedstrijden. Manchester City is vierde met 38 punten.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.