Luc Devroe wordt nieuwe sportmanager Club Brugge

Luc Devroe wordt nieuwe sportmanager Club Brugge

Foto: belga

Luc Devroe is, in opvolging van Marc Degryse, de nieuwe sportmanager van Club Brugge, meldt de voetbaleersteklasser op z’n clubwebsite. De 41-jarige Devroe, eerder aan de slag bij KV Oostende en SV Roeselare als sportief manager, zal vanaf 1 maart ,,bij Club Brugge als Sportmanager fungeren, en de rol van ’Departementshoofd Sport’ vervullen in het nieuwe organigram", aldus het bericht.
Devroe werd opgeleid bij de jeugd van Racing Harelbeke. In 1986 ging hij bij Club Brugge spelen, waar hij derde doelman was, na Philippe Vande Walle en Birger Jensen. In 1988 verliet hij de Brugse club en speelde hij achtereenvolgens voor RC Harelbeke, KV Oostende en Strombeek-Bever.

De managerscarrière van Luc Devroe startte bij KV Oostende. Eerst was hij er eerst keeperstrainer, en vanaf 1 maart 1996 ging hij er officieel aan de slag als manager. In 1998 kon hij de kustploeg samen met Dennis Van Wijk terug naar de eerste klasse loodsen. Na KV Oostende ging Devroe aan de slag bij SV Roeselare, waarmee hij in 2005 naar eerste klasse promoveerde.

Marc Degryse stapte op 28 januari op als sportleider bij Club Brugge, een dag na de 0-1 nederlaag tegen Roeselare. Momenteel staat de West-Vlaamse club vijfde in de rangschikking, met 36 punten uit 21 wedstrijden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.