Carl Devlies duwt opvolgerslijst CD&V in Vlaams-Brabant

CD&V heeft maandag haar Vlaams-Brabantse lijst voor de Vlaamse verkiezingen voorgesteld. Zoals bekend trekt Vlaams parlementslid Tom Dehaene de lijst, voor de Leuvense schepen Karin Brouwers. De Vlaamse parlementsleden Eric Van Rompuy en Jan Laurys staan op drie en vier. Federaal staatssecretaris Carl Devlies is lijstduwer bij de opvolgers.
In 2004 vormde CD&V nog een kartel met N-VA en samen haalden ze vijf zetels. Lijsttrekker Tom Dehaene wil geen zetelaantal zetten op de ambities van de partij. "Zoveel mogelijk. We moeten terug de pilootpositie innemen", zei hij. Partijvoorzitster Marianne Thyssen, zelf uit Vlaams-Brabant. staat zelf niet op de lijst. Zij is, zoals bekend, kandidate voor de Europese verkiezingen.

De Vlaams-Brabantse lijst is volgens Thyssen "een mix van oud en nieuw". De uittredende parlementsleden staan hoog op de lijst, "want we mogen de ervaring niet overboord gooien", aldus Thyssen.

Onder de CD&V-kandidaten zijn er heel wat met een lokaal mandaat. Zo staan er maar liefst zes burgemeesters op de lijst. De Vlaamse schepen in Sint-Genesius-Rode, An Sobrie, staat op de achtste plaats.

Eerste opvolger is de Leuvense schepen en voormalig senator Els Van Hoof. De opvolgerslijst wordt geduwd door staatssecretaris Carl Devlies. Boven hem staan de kamerleden Sonja Becq, Ingrid Claes, Katrien Partyka en Michel Doomst.
Corrigeer

NIEUWS