Niemand gaat stemmen in Amerikaans dorp

BISMARCK - Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Pillsbury op 10 juni is niemand komen stemmen, zelfs de kandidaten niet. Dat zegt de burgemeester van de plattelandsgemeente in North-Dakota. Doorgaans komen er bij toch gauw een zestal kiezers opdagen, ongeveer een kwart van de inwoners.

'Iedereen heeft een baan en heeft het druk', aldus Brudevold. Brudevold was kandidaat om zichzelf op te volgen, er waren geen tegenkandidaten.

Ruth Brudevold, gemeenteraadslid, echtgenote van de burgemeester en eigenares van een schoonheidssalon, zei dat ze teveel werk had om te gaan. En Brudevold had wel willen gaan, zei hij, maar moest voor zijn gewassen zorgen.

48 dollar per jaar

De regionale autoriteiten zeiden dat de ooit gekozen functionarissen tot de volgende verkiezingen mogen blijven zitten of desgewenst anderen mogen benoemen. Waarschijnlijk blijft de vijf man tellende raad ongewijzigd, zei Brudevold. 'We zijn maar een klein dorp, als je de baan eenmaal hebt hou je hem.'

De raad vergadert gemiddeld vijfmaal per jaar. De 48 dollar die de raadsleden jaarlijks krijgen uitbetaald gaat grotendeels op aan donuts die tijdens de vergadering worden genuttigd en benzine om erheen te rijden.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees