Prikacties bij IVAGO voorlopig opgeschort

GENT - Maandagmorgen zijn de vuilniswagens van IVAGO op het gewone uur uitgereden. De prikacties zijn daarmee voorlopig opgeschort. Dat meldt Freddy Wychuyse van ACV-Openbare Diensten.
'We hebben onze goodwill getoond aan de burger en aan de directie', aldus Wychuyse. 'De acties worden opgeschort tot en met dinsdag. De werknemers zijn vandaag om 7 uur, het normale uur, uitgereden, en zullen ook tot 17 uur blijven werken. Ook dinsdag wordt normaal gewerkt.'

Dinsdag staat het geplande overleg tussen de drie vakbonden en de directie op het programma. Wychuyse waarschuwt echter voor meer acties als het overleg niets oplevert.

'Als er dinsdag niets uit de bus komt, is het donderdag 'koekenbak'. Dan gaan de poorten dicht.' Eventuele hardere acties kunnen pas donderdag volgen omdat woensdag de compensatiedag is voor de werknemers van IVAGO, die in shifts van 9,5 uur werken.

Loonsverhoging en dertiende maand

De prikacties bij IVAGO begonnen op donderdag 5 juni. Enkel ACV steunde de acties. De stakers eisten een loonsverhoging en een dertiende maand, maar volgens de directie waren die zaken al opgenomen in een nieuw voorgesteld twaalfpuntenprogramma.

Zaterdag nog zaten directie en ACV rond de tafel, maar dat overleg leverde weinig op.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees