Vanendert redt Belgische eer bij beloften

VALKENBURG - Met een zevende plaats heeft Jelle Vanendert zondag de Belgische eer gered in het EK voor beloften in het Nederlandse Valkenburg. Het goud was voor de Fransman Benoit Sinner, het zilver voor de Estlander René Mandri en het brons voor de Italiaan Francesco Gavazzi.
Op uitzondering van Vanendert en Greg Van Avermaet, die op het einde nog opgehouden werd door een valpartij, eindigden alle Belgen in het peloton. Echt overtuigen kon de Belgische ploeg, die vooraf zo sterk geacht was, dus niet.

,,In de voorlaatste ronde reden zeven renners weg en we hadden niemand mee'', aldus Vanendert. ,,Dat kon dus niet. Daarom heb ik tijdens de beklimming van de Geulhemmerberg alles gegeven en ben ik met de Zwitser Schär naar de leiders gereden. Maar omdat ik het meeste werk in de achtervolging had moeten doen en omdat ik op het laatste ook nog een aanval van de Duitser Martin beantwoord heb, was het beste er af en kwam ik in de eindspurt niet dichter dan de zevende plaats.''
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.