Dour Festival ontvangt recordaantal bezoekers

DOUR - Met een totaal van 134.000 tickets over vier dagen heeft het muziekfestival van Dour dit jaar het hoogste aantal bezoekers uit zijn geschiedenis ontvangen. Dat heeft organisator Carlo Di Antonio zondag aangekondigd op een persconferentie. Bovendien kreeg het festival minder dan voorheen te maken met annuleringen.
Donderdag vonden 32.000 mensen de weg naar het festival. Vrijdag, zaterdag en zondag telden de organisatoren telkens 34.000 bezoekers. Volgens schattingen komt ongeveer een derde van de festivalgangers uit Vlaanderen, een derde uit de Franstalige gemeenschap en nog eens een derde uit hoofdzakelijk Frankrijk en ook Nederland en Engeland.

"Ons festival is echt complementair aan evenementen als Werchter. Talrijke jongeren droegen de bandjes van beide festivals", zo merkte Di Antonio op. In tegenstelling tot Werchter is Dour geen festival dat teert op de aantrekkingskracht van enkele grote namen. Het programma biedt een veelzijdige mix van gevestigde acts en aanstormend talent en trekt op die manier de aandacht van gespecialiseerde media.

De organisatoren verleenden zo’n duizend accreditaties, onder meer aan reporters uit Polen, Duitsland, Brazilië en Tsjechië. De federatie van Franstalige rockzenders verzorgde vanop het festivalterrein elke dag radio-uitzendingen voor zenders in Frankrijk en Canada.

Op het vlak van de veiligheid constateerde de lokale politie op het festivalterrein geen grote incidenten. Wel waren er zoals steeds talrijke diefstallen op de camping.

Zaterdag kwam een jongeman uit Ruiselede om het leven na een duik in het meer van een nabijgelegen kalkgroeve.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees