Argentijnse doelman Abbondanzieri tekent bij Spaanse Getafe

BUENOS AIRES - Roberto Abbondanzieri, de doelman van de Argentijnse nationale ploeg, heeft zondag bevestigd dat hij de Argentijnse topclub Boca Juniors verlaat voor de Spaanse middenmoter Getafe, de derde ploeg uit Madrid. Met de transfer is een bedrag van 1,5 miljoen euro gemoeid.

,,Het was het moment om te vertrekken'', aldus de 33-jarige Abbondanzieri. ,,Voor mij is het een belangrijke uitdaging, omdat het misschien mijn laatste kans is.'' 'El Pato', zoals zijn bijnaam luidt, bereikte op het WK met Argentinië de kwartfinales. Daarin werd van gastland Duitsland na strafschoppen verloren, terwijl Abbondanzieri de wedstrijd in de tweede helft wegens een heupblessure moest staken.

In eigen land behaalde Abbondanzieri met Boca Juniors in negen jaar tijd 14 prijzen, waarvan één intercontinentale beker in 2003 en één Zuid-Amerikaanse beker in 2005. Bij de Argentijnse landskampioen wordt zijn plaats ingenomen door de Paraguayaan Aldo Bobadilla, die voor één miljoen overkomt van Libertad. Bij Getafe speelt de Braziliaan Jaja Coelho, ex-Westerlo.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.