Drie kandidaten voor voorzitterschap Franse Parti Socialiste

Er zijn nog drie kandidaten voor het voorzitterschap van de Franse socialistische partij PS. Het gaat om Martine Aubry, Benoît Hamon en Ségolène Royal. Dat meldt de persdienst van de PS zondag.
De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, stelt zich niet meer kandidaat en geeft ook geen stemadvies omdat hij "de gewetensvrijheid van elke militant wil respecteren", zo verklaarde hij.

De Parti Socialiste is sinds vrijdag in congres bijeen in Reims om een opvolger te kiezen voor François Hollande. De verschillende kandidaten moesten een motie indienen waarin ze hun kandidatuur verdedigden. Een beslissingscommissie zou dan bepalen wie de meest geschikte kandidaat-voorzitter was. De commissie slaagde er zaterdag echter niet in om één kandidaat naar voor te schuiven.

Het is nu aan de partijmilitanten om donderdag zelf een nieuwe partijvoorzitter aan te duiden. Als geen enkele van de drie kandidaten een meerderheid behaalt, vindt een tweede ronde plaats tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees